מדי יום אנשים רבים מאבדים את המידע החשוב והיקר להם, ללא התרעה מוקדמת. כיום, הסיכון לאבד את המידע גדול מאוד עקב חוסר אמינותם של דיסקים קשיחים, המתקלקלים באופן שכיח ביותר. אם נוסיף לכך את העובדה שנפחם של הדיסקים עולה בהתמדה, נבין שבכל אירוע שבו נהרס הארד דיסק עלולים לרדת לטמיון הררי מידע – קבצים, תמונות וסרטונים חשובים. כאן אנסה להציע פתרונות לגיבוי נכון של המידע שלכם.

גיבוי נכון מתבצע כאשר המידע החשוב מאוכסן לפחות בשני מקומות שוניםבמקרים מסוימים אנשים מאחסנים את המידע החשוב להם רק ב"כונן גיבוי", וכמובן שאין זה גיבוי אם המידע נמצא רק שם (גם אם קוראים לכונן – "כונן גיבוי"). אם יפרצו לביתנו, כונן הגיבוי עלול להיגנב עם כל המידע שבתוכו וה"גיבוי" שלנו מתברר כחסר ערך לחלוטין. ישנם מספר פתרונות המקובלים כיום לגיבוי:

גיבויים בענן – גיבויים המתבצעים על גבי שרת מרוחק ברשת האינטרנט

היתרונות לגיבויים בענן / גיבויים באינטרנט: אמינות ורמת אבטחה גבוהות – השרתים המאכסנים את המידע בדרך כלל יהיו מאובטחים ומגובים באופן קפדני במיוחד. זמינות – אפשרויות שחזור נוחות. לרוב ניתן לשחזר את החומר מכל מחשב ומכל מקום פיזי באמצעות חיבור לאינטרנט. מחיר זול – נכון להיום, המחיר לגיבוי מחשב בודד למשך שנה נע בין 30 ל70 דולר. ממשקי גיבוי נוחים ופשוטים לתפעול.

 

החסרונות לגיבויים בענן / גיבויים באינטרנט: מהירות – עקב התלות בחיבור האינטרנט, יקח זמן רב לגבות מידע רב (נכון להיום, גיבוי של 100 גיגה יקח בדר"כ בין שבועיים לששה שבועות)

המלצה לשירות גיבוי בענן 

גיבוי בענן מומלץ

Backblaze – נוחה, פשוטה ביותר לתפעול, זולה ובטוחה. לחץ לנסיון חינם

גיבויים מקומיים

פתרון גיבוי נוסף המקובל כיום, נעשה על גבי כונן גיבוי חיצוני המאחסן עותק של המידע החשוב שיש לגבות. הכונן החיצוני צריך להיות מספיק גדול כדי להכיל את החומרים לגיבוי ואת החומרים שיגובו בעתיד. ישנם מוצרים שונים שיוכלו להתאים לצורך מטרת הגיבוי:

 

דיסק קשיח חיצוני (מגנטי) – ישנם שני גדלים עיקריים, 3.5" ו- 2.5". ההבדלים ביניהם, מלבד הגודל והניידות באים לידי ביטוי במהירות סיבוב (לרוב – 5400 סל"ד בהארד דיסק הקטן 2.5" לעומת 7400 סל"ד בהארד דיסק הגדול יותר 3.5"). הארד דיסק גדול 3.5" ידרוש ספק כח שיחובר לחשמל, לעומת הדיסק הקטן 2.5" שיכול לקבל חשמל מחיבור ה USB

ישנן מספר צורות חיבור עיקריות לחיבור הדיסקים החיצונים למחשב: USB לסוגיו – USB1, USB2, USB3. ממשק זול ונפוץ ביותר. ESATA  – ממשק מהיר ויציב יותר, פחות נפוץ. FireWire / IEEE 1394 – פחות נפוץ ולעיתים יציבותו תלוייה בבקר מתאים. דיסק און קי (flash drive) יוכל גם כן לשמש ככונן גיבוי, כאשר מדובר בנפחים קטנים יחסית לגיבוי.

 

היתרונות לדיסקים קשיחים (מגנטיים), חיצוניים לגיבוי: זולים – נכון ל 2013, דיסק 2TB, מחירו נע בין 500 ל -800 ש"ח נפחים גדולים מהירות גיבוי גבוהה ניידות – ניתן להתנייד אתם בקלות ולהעביר חומרים בין מחשבים שונים.

החסרונות לדיסקים קשיחים (מגנטיים), חיצוניים לגיבוי: לא אמינים במיוחד ומתקלקלים בקלות. במקרים רבים, ממשקי גיבוי אינם נוחים ואינם מתקדמים. במקרה של אובדן המידע, השחזור מסובך ויקר מאוד.

 

לסיכום – פתרון הגיבוי יותאם על פי דרישות המשתמש. עם זאת, נכון להיום, להמלצתי, למי שנדרש לגבות מתחת ל 100GB, אפשרות הגיבוי בענן הנה העדיפה והמומלצת ביותר.