כיום אנחנו נהנים מהאפשרות להיעזר במומחה ולפתור תקלות רבות מבלי הצורך שבביקור פיזי על ידי "השתלטות מרחוק" באמצעות תוכנת רשת. ישנן מגוון תוכנות המאפשרות לקבל ממחשב מרוחק (נשלט) את הפלט הוויזואלי ולשלוט עליו באמצעות המקלדת והעכבר של המחשב המשתלט.

טכנולוגיית התמיכה מרחוק, קיימת למעשה זה למעלה מעשור, כאשר שירותים דוגמת Remote Desktop של מייקרוסופט ו- PCAnyWhere של סימנטק, שימושיים בעיקר לארגונים ולבתי עסק. החסרונות העיקריים של תוכנות אלה טמונים במורכבות תהליך הגדרת ההתחברות מרחוק ובחסימות הנגרמות כתוצאה משימוש בחומות אש ובהגנות שונות, המונעות התחברות. כדי לפתור מצב זה ולהציג חלופה קלה לשימושים פשוטים יותר, צצו בשנים האחרונות תוכנות רבות המאפשרות "שליטה מרחוק" עם ממשק נוח וקל. לתוכנות מסוימות קיימות גרסאות שונות, המעניקות פתרונות מתאימים על פי צורכי הלקוח או הארגון.

כיום, רבים הפתרונות המאפשרים למחשב "משתלט" אופציות רבות, למשל : להשתמש במדפסת מרוחקת, לקבל את פלט האודיו ממחשב מרוחק, להעתיק קבצים משולחן העבודה המקומי למרוחק (ולהפך), לקבל סטטוס וסטטיסטיקה על מחשבים נשלטים לשימוש טכנאי מחשבים ואנשי IT לתמיכה טכנית.

לסקירה על היתרונות והחסרונות שבשירות התמיכה מרחוק, לחץ כאן.

תוכנות תמיכה מרחוק:

LogMein Free – תוכנ מצוינת לשליטה מרחוק, הניתנת לשימוש למשתמשים רשומים. התוכנה פועלת במצב "Always ON", המאפשר התחברות ללא צורך באימות מצד המחשב הנשלט (ניתן לכבות ולהדליק את השירות, למניעת שליטה מרחוק והפעלתה רק בעת הצורך). תוכנה זו מאפשרת לרוב מאפשרת התחברות בקלות, ללא חסימות או צורך בפתיחה או בהפניה של פורטים.

TeamViewer – תוכנת תמיכה מרחוק קלה ופשוטה, ללא צורך בהרשמה או בהתקנה מצד המחשב שנשלט. כמו-כן, מאפשרת התחברות בקלות, ללא חסימות או צורך בפתיחת או בהפניה של הפורטים. המחשב הנשלט מוסר למחשב המשתלט מספר ID וססמה לצורך הקמת תקשורת (Session). הססמה משתנה בכל session.

ShowMyPc – תוכנת השתלטות מרחוק, דומה ל TeamViewer בצורת ההתחברות.

UltraVNC –  תוכנת תמיכה מרחוק מורכבת יותר בהשוואה לקודמות. תוכנה זו מצריכה לעתים הפניית פורטים בנתב ונחסמת לפעמים על ידי תוכנות אבטחה.