מאמר זה מיועד לאלו שמעונינים לחבר מספר מחשבים בבית לרשת האינטרנט, למשל: יש לי שני מחשבים שולחניים בחדרים שונים בבית ומחשב נייד וחיבור ADSL לאינטרנט וברצוני שכל המחשבים יהיו מחוברים לאינטרנט באופן אינדיבידואלי, ז"א כל מחשב יהיה מחובר לאינטרנט, מבלי שיהיה תלוי במחשב אחר.

הרעיון הוא לחבר את ציוד הקצה, המחשבים, לרכזת (Switch/Hub), את הרכזת מחברים לראוטר (Router/Gateway) ואת הראוטר מחברים למודם (Adsl או כבלים).

 

נשמע מסובך ? ממש לא.

 

התקנת רשתות תקשורת

כיום רוב הראוטרים הבייתים מכילים בתוכם גם רכזות, ז"א שאין צורך לרכוש ראוטר ורכזת בנפרד.

בחירת ראוטר/רכזת מתאים:

קודם כל, עלינו להחליט כיצד נחבר את המחשבים לראוטר/רכזת, ברשותנו שתי אפשרויות עיקריות:

1- חיבור אלחוטי (Wireless), פתרון טוב בעיקר למחשבים ניידים וגם למחשבים שולחניים  שאין אנו רוצים לפרוס / לחווט אליהם כבלי רשת בינם ובין הראוטר/רכזת. (החיווט בדרך כלל יקר יותר מרכישת כרטיס רשת אלחוטי).

2- חיבור חוטי (Wired), במקרה שכל המחשבים נמצאים באותו החדר וגם החיבור לאינטרנט, נעדיף לחבר את המחשבים עם כבלי רשת לראוטר/רכזת.

אם החלטנו שברצוננו אפשרות של חיבור אלחוטי, עלינו לוודא שהראוטר שנבחר להשתמש בו, הינו ראוטר אלחוטי. סביר להניח שנרצה להתחבר גם עם חיבור חוטי לראוטר, יש לוודא כי הראוטר שנבחר מכיל בתוכו גם רכזת עם כניסות לחיבור חוטי (Ethernet Ports). 

 

אם בין הראוטר למחשב ישנו מרחק גדול או מחיצות רבות, יש לוודא כי הראוטר האלחוטי מסוגל לעבוד תחת מגבלות אלו.

 

ישנם ראוטרים אלחוטיים עם אנטנות חזקות יותר שמיועדים במיוחד למגבלות אלו.

 

במקרה שהחיבור לאינטרנט הוא באמצעות כבלים, יש לוודא שהראוטר תומך בחיבור מסוג זה. לעיתים יש לעדכן גירסת חומרה בראוטר (Firmware) על מנת שיתמוך באפשרות זו. (עם ADSL / בזק, בדר"כ אין בעיות תאימות).

בחירת כרטיסי רשת מתאימים:

על המחשבים להיות מצויידים בכרטיסי רשת (Ethernet Adapters). כיום כמעט כל מחשב מגיע עם כרטיס רשת מובנה.

 

אם ברצוננו לחבר מחשב מסויים בצורה אלחוטית, יש להצטייד בכרטיס רשת אלחוטי (Wireless Adapter), ישנם שני סוגים עיקריים – כרטיסי PCI פנימיים וכרטיסי USB שהם קלים יותר להתקנה (אין צורך לפתוח את המחשב). בדר"כ המחשבים הניידים הצעירים (בני 4 שנים ומטה) מצויידים בכרטיס רשת אלחוטי מובנה.